Comunicate de presă
COMUNICAT DE PRESA 12.12.2019
Asociatiile QETICS si Pro nZEB, in colaborare cu INCD URBAN INCERC, au organizat in data de 12.12.2019 un workshop cu tema „Conformitatea sistemelor ETICS in contextul noilor reglementari nZEB”.
La manifestare au participat reprezentanti ai unor firme producatoare de materiale de constructii, proiectanti, asociatii de profil si din domeniul reglementarilor, universitati, administratia locala si centrala, organisme notificate, ISU, mass media.
Discutiile s-au axat pe problema asigurarii calitatii sistemelor produs unic ETICS, cu precizari referitoare la o noua abordare a certificarii sistemelor ETICS, precum si cu respectarea prevederilor din Regulamentul (UE) Nr.305/2011, cu modificarile si precizarile ulterioare (prezentate si discutate in cadrul manifestarii).
A fost discutata necesitatea respectarii procesului de certificare, atat in litera cat si in spiritul legislatiei in vigoare, astfel incat sa nu mai apara certificate “cu de toate pentru toti”. Cele existente sub aceasta forma vor trebui modificate, inlocuite si evitate pe viitor.
A reiesit necesitatea unei reglementari care sa prezinte o procedura cadru de certificare, comuna tuturor organismelor de certificare, conform Regulamentului (UE) Nr.305/2011, a Regulamentului Delegat (UE) Nr.568/2014 (adaptarea la progresul tehnologic si claritatea interpretarii), a Regulamentului Delegat (UE) Nr.574/2014 (etichetarea si codul unic de identificare), a prevederilor schemelor de certificare SR EN ISO CEI 17067/2014 si SR EN ISO/CEI 17050/2014 – schema de tip 2 (pentru produse cu clasificarea la foc B, precum sistemele ETICS).
Deasemenea, a fost dezbatuta necesitatea mai bunei comunicari intre partile interesate, precum si adaptarea actualelor reglementari, ghiduri, detalii tehnice si solutii cadru la necesitatile trecerii la cladirile nZEB.
Pentru o mai buna informare a partilor interesate si, mai ales, a beneficiarilor lucrarilor de reabilitare termica s-a propus ca procesul de garantare a calitatii sistemelor ETICS aplicate sa beneficieze de o reglementare/procedura unitara, care sa nu se suprapuna peste alte prevederi actuale (de exemplu: cartea constructiei), dar care sa fie transparenta, simpla si conforma cu reglementarile nationale si europene.
QETICS a anuntat ca anul viitor are mai multe programe de informare si pregatire, dintre care unul va fi si acela in colaborare cu Liga Habitat, prin intermediul unor workshop-uri organizate pentru informarea beneficiarilor lucrarilor de reabilitare, in diverse regiuni ale tarii.
Forumul National ETICS are loc in Bucuresti la data de 19 septembrie 2019
Publicat de Cosmin Dincu 18 Sep 2019 06:21 AGENDA Constructiilor
Asociatia Grupul Pentru Calitatea Sistemelor Termoizolante „ETICS” – QETICS (formata din companiile Baumit, Caparol, Den Braven, EJOT, Henkel, Lasselsberger-Knauf, Knauf Insulation si Rockwool), impreuna cu INCD URBAN INCERC, ii invita pe toti cei interesati sa participe la a treia editie a „Forumului National ETICS”, care se va desfasura la data de 19 septembrie 2019, intre orele 8:30-15:30, la Centrul de Conferinte din cadrul Hotelului Ramada Parc, sala Mincu, din Bd. Poligrafiei, nr.3-5, Sector 1, Bucuresti. Tema evenimentului din acest an se refera la „Calitatea sistemelor ETICS – un produs cu mai multe componente”, iar partenerii conferintei sunt reprezentati de Raiffeisen Bank si Dedeman.
„Invitati din tara si din strainatate (Germania, Italia si Polonia) vor prezenta teme legate de experienta acumulata in decursul timpului, privind realizarea sistemelor termoizolante compozite de fatada ETICS atat in Romania cat si in alte tari europene, precum si despre conformarea cu reglementarile europene actuale si/sau de perspectiva”, a declarat Radu Grigorescu, director executiv al QETICS.
Dupa inregistrarea participantilor, in prima sesiune a lucrarilor forumului, se va discuta despre calitatea si cerintele ETICS, iar sesiunea a II a se va focaliza pe subiectul experientelor europene pe piata renovarilor energetice. Dupa o pauza de cafea, auditoriul va lua parte la sesiunile a treia (noutati europene legislative ETICS si trecerea la cladiri nZEB) si a patra (piata si perspectivele sistemelor termoizolante compozite ETICS). Evenimentul se va finaliza cu un pranz de afaceri si discutii intre specialisti, in intervalul orar 14:30-15:30, la restaurantul Le Parc.
Confirmarea participarii in auditoriul forumului se poate face pana la data de 19 august 2019, la adresa de e-mail: radu.grigorescu(at)qetics.ro sau la numarul de telefon: 0764-039.414.
Asociatia Pentru Calitatea Sistemelor Termoizolante „ETICS” – QETICS organizeaza la Bucuresti, in data de 1 noiembrie 2018, la Ramada Plaza Conference Center, a 2 a editie a „Forumului National ETICS 2018”.
Cu acest prilej vor fi discutate probleme de interes general referitoare la evolutia sistemelor termoizolante de fatada, economia de energie, programe, reglementari si directive europene, tendinte orizont 2020, 2030 si 2050 (cladiri reabilitate si cladiri noi), protectia la foc asigurata de sistemele ETICS, etc.
La forum participa reprezentanti ai altor asociatii de profil, arhitecti, ingineri si firme de proiectare, profesori si studenti din universitatile de pofil, institute de cercetare, reprezentanti ai ISC, IGSU, precum si reprezentanti din minister si autoritati locale, mass media, etc.
Comunicat de presa - Adunarea Generala EAE - Bucuresti, 14-15.06.2018
Asociatia Europeana pentru ETICS (EAE) cu sediul la Baden Baden, Germania, organizeaza la Bucuresti, Ramada Plaza Conference Center, in perioada 14-15.06.2018, Adunarea Generala EAE cu participarea reprezentantilor din 12 tari europene.
Cu acest prilej vor fi discutate probleme de interes general referitoare la evolutia europeana a sistemelor termoizolante de fatada, economia de energie, programe, reglementari si directive europene, tendinte orizont 2020, 2030 si 2050 (cladiri reabilitate si cladiri noi), etc.
Asociatia QETICS (Grupul Pentru Calitatea Sistemelor Termoizolante "ETICS"), membra EAE, va prezenta programele nationale si reglementarile romanesti din domeniul reabilitarii termice si realizarii de cladiri cu consum redus de ebergie, piata constructiilor, etc.
Conform statisticilor EAE, Romania se situeaza pe un onorant prim loc in Europa, la indicatorul "metri patrati de sistem termoizolant ETICS de fatada instalata, pe cap de locuitor" (circa 1,36 mp/locuitor in perioada 2016-2017).
Comunicat de presă - Forumul Național ETICS 2017
Asociația Grupul Pentru Calitatea Sistemelor Termoizolante „ETICS” – QETICS, organizează prima ediție a „Forumului Național ETICS”, care se va desfășura în ziua de 21 septembrie 2017, între orele 09:30-17:00, la Centrul de Conferințe din cadrul Hotelului Ramada Parc, Bd. Poligrafiei, Nr.3-5, sala Ramada Terra Grand Ballroom, având ca temă „55 de ani de termoizolații la clădirile din România”.
Manifestarea este organizată în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Ordinul Arhitecților și INCD URBAN INCERC.
Invitați din țară și din străinătate vor prezenta teme legate de experiența acumulată în decursul timpului, privind realizarea sistemelor termoizolante compozite de fațadă ETICS, atât în România cât și în țări europene, precum și despre conformarea cu reglementările europene actuale și/sau de perspectivă.
Comunicat de presă – workshop organizat în 26.05.2017
Asociația Grupul Pentru Calitatea Sistemelor Termoizolante „ETICS” – QETICS, organizează workshop-ul „Protecția la foc asigurată de sistemele compozite termoizolante de fațadă ETICS. Prevederi ale legislației actuale și tendințe europene”, care va avea loc vineri, 26.05.2017, între orele 09:30 și 14:00, la sediul Ordinului Arhitecților din România – Casa MINCU, din Str. Pictor Arthur Verona, Nr.19, Sector 1, București
Manifestarea este organizată în colaborare cu OAR și INCD URBAN INCERC.
Tematica propusă reprezintă probleme actuale, care așteaptă rezolvări corecte și viabile, în concordanță cu actualele tendințe europene în domeniul protecției la foc asigurată de sistemele compozite termoizolante de fațadă ETICS.
La manifestare sunt invitați reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în domeniu, asociații profesionale , organizații de cercetare și/sau proiectare, universități, organisme de certificare notificate, mass media